Florin Burescu, dincolo de papioane

“Munca îţi aduce beneficii, iar lenea te exclude din societate.”

   În ultimul timp am fost din ce în ce mai atrasă de papioane, de stilul pe care acestea îl conferă, de ţinuta pe care o avem în momentul în care purtăm un papion. Vorbesc la plural deoarece consider că papionul nu mai este de mult un articol dedicat exclusiv bărbaţilor. Şi noi le putem purta la diverse evenimente. De acest lucru m-a asigurat şi Florin Burescu.  Un tânăr de 22 de ani ce urmează Facultatea de Litere din Craiova însă meseria pe care o are la momentul actual nu are nici o legătură cu facultatea la care studiază. Crează papioane! Fiind atât de încântată de munca lui, l-am contactat în speranţa că îmi va răspunde la câteva întrebări. Şi aşa a făcut!

papion 15 Chate :  Florin, îţi mulţumesc că ai acceptat să îmi răspunzi la câteva întrebări şi să îmi potoleşti curiozitatea asupra meseriei tale. Pentru început, te rog să spui cititorilor cine este Florin Burescu şi cu ce se ocupă el.

Florin Burescu : Plăcerea este de partea mea, îţi mulţumesc că m-ai ales pentru acest interviu. Sunt designer de papioane şi de restul accesoriilor derivate de la acestea.

C. : Cum a început totul, cum ai început să confecţionezi papioane?

F.B. : Am realizat primul papion în urmă cu trei ani din dorinţa de a purta accesorii unice şi de efect la evenimentele la care participam. Chiar dacă mi-au trebuit trei luni de zile de muncă pentru a reuşi să realizez un papion pe care să îl pot purta şi am distrus peste 30 metri de material, într-un final rezultatul a fost cel scontat. Datorită prietenilor şi a cunoştinţelor, care îsi doreau mereu să poarte astfel de accesorii unice, în urma cu un an am decis să aprofundez şi să studiez mult mai mult acest domeniu al designului. Am reuşit ca în luna octombrie a anului trecut am lansat prima mea colecţie de papioane şi anume, colecţia “Oton”. A avut un real succes, ceea ce m-a bucurat enorm şi mi-a dat impulsul de care aveam nevoie la început de drum. Chiar dacă la început nu aveam o piaţă de desfacere mare, colecţia a fost vândută extrem de bine, şi pot spune că o parte importantă din clienţii mei au fost de sex feminin, ceea ce m-a făcut să concep şi o colecţie de papioane dedicată sexului frumos. Colecţia “Differend diamond” a fost lansată in luna februarie. Pe data de 3 ianuarie am intrat împreuna cu fetele în atelier şi am muncit din greu pentru a fi gata exact înainte de luna martie, luna dedicată femeilor.

papion 3

C. : Ţi-a fost greu să începi afacerea ştiind că poţi avea parte de multe piedici?

F.B. : Nu pot spune că m-am temut prea tare de piedicile pe care le puteam avea de la concurenţă sau din partea persoanelor nu tocmai bine intenţionate. Preocuparea mea majora a fost datorată bugetului mult prea restrâns pe care îl aveam. Cheltuielile sunt uriaşe şi vin de unde te aştepti mai puţin. Fără nici un ajutor financiar dar cu o dorinţă enormă de a realiza ceea ce mi-am propus am reuşit să trec peste începutul care, recunosc, nu a fost prea încântător.

C. : Cum te-ai simţit atunci când persoane precum Adrian Cristea, Paula Chirilă plus multe alte persoane publice au comandat şi au purtat creaţii semnate “Florin Burescu”?

F.B. : Este un sentiment destul de greu de explicat însa îţi pot spune că în momentul în care persoanele publice au acceptat să îmi poarte creaţiile am simţit că ceea ce realizez eu este exact aşa cum mi-am propus, un produs frumos şi de calitate. Ştim cu toţii ca persoanele publice sunt foarte atente la imaginea lor şi nu pun nimic la întâmplare pe ele.  Îţi pot spune că mă simt mândru că multe celebrităţi de la noi îmi poartă creaţiile.

C. : Creaţiile “Florin Burescu” pot fi purtate de oricine?

F.B. : Eu nu sunt un “băiat de bani gata”, am fost crescut şi educat pe principiul “munca îţi aduce beneficii, iar lenea te exclude din societate“, aşa că dorinţa mea de a arăta tuturor că am o personalitate puternică şi că ceea ce îmi propun, reuşesc să duc la capăt,  m-a facut să nu accept bani proveniţi din alte surse în afară de cele care îmi răsplătesc munca depusă. Îmi doream de foarte multe ori să port creaţiile designerilor celebri însă preţul mult prea mare depăşea bugetul meu. Am decis în momentul în care am lansat această afacere, să creez accesorii pentru toate buzunarele aşa că produsele mele încep de la 9 lei şi ajung până la maxim 250 lei.

C. : Te gândeşti la o nouă colecţie sau vrei ca această vară să te relaxezi?

F.B. : În prezent lucrez la o colecţie dedicată mirilor din acest an. Încerc să mă diferenţiez de concurenţă prin originalitate şi nu în ultimul rând prin calitate. Pentru prima colecţie am folosit materiale din India şi Maroc iar pentru cea care urmează am ales Portugalia (deoarece mătasea cu imprimeu floral este aparte acolo şi are o ţesătură diferită) şi India. Relaxarea nu este în plan, momentan.

C. : Şi, în încheiere, un sfat pentru vestimentaţia din această vară? La ce outfit-uri avem voie să purtăm un papion?

F.B. : Vreau să încep cu un sfat special pentru bărbaţi. Domnilor, purtaţi cu încredere modelele florale, culorile puternice precum ciclamul, galbenul, coraiul, turqoisul şi aşa mai departe. Acestea vă dau un look aparte care este foarte apreciat de doamne şi domnişoare. Am văzut cu toţii că trend-ul acestui sezon în ceea ce le priveste pe doamne este plin de culoare şi imprimeuri. Nu este recomandat ca cea care ne însoţeşte să poarte culori puternice, iar noi să fim prea sobrii purtând negru, alb, gri.. Referitor la ce outfit putem adăuga un papion îţi pot spune că în prezent papionul nu mai este conceput pentru a fi purtat decât seara la un eveniment ci el poate fi purtat în orice situaţie, bineînteles să avem mare grija la materialul din care este făcut. Nu putem alege un papion din catifea la o ţinută casual. Pentru ţinutele de toată ziua vă recomand inul fin şi mătasea naturală cu imprimeuri diverse.

Mie personal, Florin Burescu mi s-a părut o persoană cu un caracter foarte frumos. Este implicat într-o campanie caritabilă în care a pus la bătaie trei mii de papioane, iar banii rezultaţi din aceste vânzări vor fi donaţi asociaţiei “Dincolo de autism”.  “În urmă cu ceva timp am cunoscut aceşti copii care m-au impresionat enorm. Căldura şi emoţia cu care m-au primit încă de la prima întâlnire m-a făcut să spun ca vreau să îi ajut! Chiar dacă nu putem să îi vindecăm, măcar putem să le alinăm suferinţa. În luna aprilie am participat la un spectacol dedicat lor si am dat startul campaniei <De la suflet pentru suflet>” a spus Florin.

papion 154

Să îl ajutăm să vândă cele 3000 de papioane intrând aici şi comandând unul din coloratele şi frumoasele papioane!

3 thoughts on “Florin Burescu, dincolo de papioane

  1. Pingback: ♥ Papioane. | Chate's Diary

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s