Nature.

De mică, mititică bunicul meu când mă vedea dându-mă cu vreo cremă pe faţă sau cu altceva pe păr decât cu şampon spunea mereu acelaşi lucru “mama mea când era tânără nu se dădea cu prostii d-astea, îşi făcea singură în casă tot ce avea nevoie”. Iar eu de fiecare dată mă gândeam ce rău o fi fost atunci că nu aveau mai nimic, că nu se găsea măcar o amărâtă de cremă.

Dar uite că treaba nu stă chiar aşa. Dacă cineva ar vedea-o pe străbunica mea nu i-ar da 86 de ani, ci mai degrabă vreo 65-70. O dă de gol doar sănătatea mai şubredă căreia nu i-ar putea face nimic să o mascheze.

Când mi-am dat eu seama că reţetele naturiste nu sunt chiar aşa rele ci mai degrabă sunt deseori mult mai bune pentru ten, m-am apucat să culeg şi să încerc diverse reţete.

Cea mai practică reţetă este aceea pe care cu siguranţă multe persoane o ştiu este masca de înviorare. Este necesar doar un albuş de ou care trebuie bătut bine-bine până când se face spumă. Spuma realizată se aplică pe întreaga faţa, se aşteaptă până se usucă apoi se clăteşte faţa cu apă rece. Părerea mea este că înviorează tenul și se aseamănă cu pielea unui bebeluș, adică foarte fină.
Majoritatea persoanelor au o problemă cu mătreața (inclusiv eu, câteodată). Bunicul mi-a spus ce îi făcea mama sa când era mic pentru a scăpa de mătreață : un gălbenuș de ou cu o lingură de zeamă de lămâie și câteva picături de camfor (sincer nu știu de unde luau eu ei pe atunci diferite uleiuri -de care eu nici n-am prea auzit- dar străbunica știe destule rețete cu uleiuri de toate felurile). Această “cremă” obținută se aplică pe păr (se insistă la rădăcină), se lasă 10-15 minute apoi se clătește.

Când nu am timp să aplic vreuna din reţetele naturale create de bunici şi străbunici şi totuşi am nevoie de hidratare pentru ten, folosesc o cremă de la Oriflame – Essentials Multi Purpose Cream. Crema Multi-Purpose

De când o am nu m-am mai dezlipit de ea, îmi place foarte mult. Asta pentru că se foloseşte o cantitate mică pentru a hidrata tenul, iar eu o folosesc şi pentru mâini. Pentru a afla mai multe informaţii despre ea vă invit să daţi click pe fotografie. Pentru a intra în posesia ei puteţi contacta un consultant Oriflame sau vă puteţi înscrie aici, pe site.

Pupici!

2 thoughts on “Nature.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s