Putem schimba ceva?!

brrr

   We can change the world?! – Putem schimba lumea?! Nu            doresc sa schimb lumea, chiar nu doresc, pentru ca stiu ca  nu am puterea necesara sa schimb o lume intreaga, 7  miliarde de caractere si temperamente diferite. Dar mi-ar  placea sa schimb tara in care m-am nascut si in care traiesc.  Romania. Nu intreaga populatie, chiar nu. Dar macar  jumatate, un sfert. Tineretul. Viitorul tarii. Oare este  posibil?

Pai nu prea! De ce? Pentru ca, asa cum un bun fotograf spunea “ies batranii in strada si protesteaza, iar tinerii stau pe facebook si comenteaza “Ce fata avea jandarmu’ ala”.. Sper sa iesim intr-o buna zi la lumina..” este clar faptul ca devenim din ce in ce mai incuiati (Pe domnul fotograf il gasiti aici).  Ne dam seama de asta dar nu incercam nici macar putin sa schimbam acest lucru. Suntem tineri, putem avea lumea la picioare doar daca ne dorim acest lucru! De ce nu o facem? De ce totusi stam in fata calculatorului si preferam sa tocim tastele pentru a ne spune parerea si nu stam in strada pentru a striga toate nemultumirile pe care le avem? Pentru ca nu suntem ascultati! Pentru ca suntem considerati inferiori, pentru ca ei considera ca sunt mari, iar noi mici, ca ei gandesc, noi nu. Si exemplele pot continua..

Oameni buni! Daca noi am invata, am fi “As” cu privire la tot ceea ce ne inconjoara atunci ne-ar asculta? Atunci si-ar da seama ca suntem egali si ca ceea ce ne deosebeste este doar varsta.

Asa poate am  reusi sa schimbam ceva, dar doar daca vrem! Nu din fata calculatorului, nu! Pe bancile liceului, facultatii, DA!

Citirea unei carti a ajuns sa fie luata in ras. Mai vedem persoane preocupate de citirea unei carti in metrou? Eu una nu am mai vazut de ceva vreme..

Haideti sa schimbam ceva! Sa fim mandrii de noi, si sa avem ce le povesti nepotilor peste 40-50 de ani!

Pupici! Chate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s